Els alumnes del grup verd del Centre Educatiu i Terapèutic Carrilet estan donant la benvinguda a la tardor. Ho estan fent a través d’un munt d’activitats que els permeten descobrir i aprendre, tot manipulant i experimentant amb els elements característics d’aquesta època de l’any: les pinyes, les castanyes, els aglans…

Manipulant aprenem.

L’equip de docents explica que la manipulació dels materials ajuda als infants a percebre diferents sensacions a través dels sentits. A més, conjuntament amb l’experimentació de materials, els infants estan potenciant la motricitat fina, els sentits, la capacitat de concentració i també, explorant diferents vies per representar i expressar allò que aprenen, com són les formes i colors propis de l’estació, tot pintant, classificant, retallant o enganxant.

Durant aquest procés, l’adult posa paraules a les seves accions, sensacions, descobriments i emocions, per tal d’aconseguir que tot vagi tenint un sentit i facilitar la comprensió de l’entorn

Activitats per donar la benvinguda a la tardor

Activitat Tardor - Grup Ratolí. Manipulant Safates Sensorials

Activitat amb les safates sensorials.

Aquestes activitats han estat molt variades. S’ha preparat safates sensorials. Com ja us vam explicar en alguna de les nostres publicacions anteriors, tots els materials de les caixes produeixen experiències sensorials plaents i, alhora, els permeten desenvolupar el raonament lògic-matemàtic a través de les relacions que s’estableixen entre els objectes (classificació, mesura…).

Actividades de relación Otoño Manipulación Motricidad fina

Una de les activitats d’associació.

També, s’han dut a terme activitats d’associació que permeten relacionar diferents objectes, formes, colors…, treballar la capacitat de concentració i potenciar la motricitat fina.

Bienvenida al Otoño en el grupo de les Papallones. Manipulando experimentando

Activitats diferents per aprendre més coses sobre la tardor.

I moltes d’altres com ara pintar, classificar, retallar, enganxar… Tot amb l’objectiu d’involucrar als infants i despertar-los sensacions per aprendre i comprendre tots junts noves coses.

Tal com va dir en Benjamin Franklin: “Digues i ho oblido, ensenya’m i ho recordo, involucra’m i ho aprenc“.