Els alumnes del Centre Educatiu i Terapèutic Carrilet tenen un pla educatiu individualitzat adaptat a les necessitats. A Carrilet hem fet una aposta per l’aprenentatge significatiu. Aquest promou adquirir coneixements a través de projectes vivencials, per això es treballa amb materials propers i significatius per l’infant. Les activitats i l’aprenentatge estan basats en tasques significatives del món real: Contextualitzat.

En tots els casos hi ha activitats genèriques comunes per tot l’alumnat:

Són aquelles que es realitzen cada dia i que donen un marc general i estructurat als nens i nenes de Carrilet:

  • Hàbits
  • Activitats curriculars i terapèutiques a l’aula
  • Esmorzar
  • Dinar (Alimentació)
  • Esbarjo

Es realitzen un cop a la setmana i configuren l’horari general dels diferents grups.

  • Piscina
  • Psicomotricitat
  • Projecte d’activitats motrius i terapèutiques: Musicoteràpia, Iniciació a l’esport o Equinoteràpia.
  • Diferents tallers adaptats i programats segons les necessitats de cada grup. (Experimentació i Reciclatge )

Són les activitats que desenvolupem esporàdicament i amb elles busquem que els nostres infants generalitzin, aprenguin en altres contextos, que siguin capaços de superar les pors que puguin tenir en alguns espais i gaudir de tot allò que el barri, la ciutat o el país els ofereix.

Aniversaris dels nens i nenes: és una activitat educativa més en la que participen tots els grups. Per això s’anuncien amb temps i es preparen alguns motius per recordar l’esdeveniment (corones, cartells…). En la festa d’aniversari cada nen/a pot repartir pastís o caramels, amb l’objectiu d’assolir capacitat d’espera, col·laboració, tolerància a la frustració, …

  • Teatre
  • Festes tradicionals i diades que compartim amb altres escoles del barri
  • Sortides per la ciutat
  • Excursions
  • Colònies

Aquesta és la relació d’activitats que complementen l’acció educativa i terapèutica que oferim a Carrilet

Els grups terapèutics ajuden a posar paraules a les experiències que tenen, poder compartir amb els altres i treballar estratègies socials necessàries per al seu funcionament en el món.

El treball logopèdic consisteix a afavorir, facilitar i potenciar la comunicació, estimulant les diferents àrees del llenguatge des d’un context naturalitzat i motivador, tot buscant un desenvolupament òptim i global de la relació i la comunicació.

La musicoteràpia ofereix un espai i un ambient motivador per l’infant, que serveix per potenciar la comunicació a través dels instruments, treballar el llenguatge amb les cançons i/o conèixer el seu cos i utilitzar-lo com a mitjà d’expressió de sentiments i emocions que faciliten i potencien un creixement harmònic.

L’ajuda psicomotriu incideix directament en el desenvolupament del seu propi cos i de les seves possibilitats, l’expressió i la regulació de les emocions, la comunicació i la interacció amb l’altre i amb els objectes, l’establiment de vincles emocionals estables, segurs i constants per tal de poder a poc a poc anar construint una identitat corporal i emocional diferenciada.

La iniciació a l’esport és una activitat física adaptada a les necessitats i capacitats dels diferents grups, que realitzem al poliesportiu del barri. L’objectiu bàsic és que puguin gaudir de l’exercici físic donant-li un significat i una acció concreta al moviment. Teniu més informació al document: 4 dècades practicant esport.

La natació l’entenem com una eina terapèutica que permet a l’alumne relacionar-se amb un medi diferent, alhora que fer nous vincles amb altres persones i poder gaudir del medi aquàtic.

L’exploració, la manipulació i l’experimentació permeten construir coneixements a través de les pròpies vivències.

Els tallers permeten estructurar i emmarcar les activitats, donen continuïtat al llarg del curs o d’un cicle més llarg.

L’activitat física és molt important per a la formació integral de la persona.
4 dècades practicant esport

Accés a la Galeria Fotogràfica
Escolteu Ràdio Carrilet