Serveis a les persones amb TEA

Carrillet és un centre pioner a Catalunya en el tractament de trastorns de l’espectre autista. Si bé des de la seva fundació ja feia tractaments i teràpies específiques, l’any 1992 va obrir el seu centre de tractaments i diagnosi.

L’any 2016, la seva unitat de diagnòstic especialitzada en TEA va passar a tenir un conveni amb el Servei Català de la Salut, per tal de poder oferir diagnòstics diferencials de TEA, públics i gratuïts, a infants i adolescents de 0 a 18 anys de la ciutat de Barcelona.

En els últims quinze anys, els infants amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) s’han pogut diagnosticar i tractar, cada cop de manera més precoç i adequada. Això és gràcies als coneixements més aprofundits sobre aquestes patologies, i també a la xarxa infanto-juvenil de salut mental que s’ha organitzat a Catalunya.

El Centre de Diagnòstic i Tractaments és un centre especialitzat per atendre des d’una perspectiva dinàmica i amb un funcionament interdisciplinari, les necessitats psicològiques, psiquiàtriques, socials i de desenvolupament de les persones, especialment infants i adolescents, amb Trastorns de l’Espectre Autista (TEA) i altres trastorns del desenvolupament, la conducta i la comunicació i les seves famílies.

La majoria d’usuaris que assisteixen al centre han estat derivats per altres serveis de la xarxa sociosanitària i educativa: centres d’estimulació primerenca, escoles i llars d’infants, CSMIJs, EAPs,… Però també