Actualment a Carrilet estem realitzant diversos projectes de recerca vinculats tant a l’escola com al centre terapèutic. Així mateix, també col·laborem amb d’altres estudis liderats per altres entitats.

2020-12-09T17:50:38+01:00

Avaluació cognitiva en TEA

El rendiment cognitiu dels infants amb TEA és un dels principals factors implicats en el rendiment escolar i en la seva adaptació a l’entorn. També s’ha relacionat amb la severitat de la simptomatologia clínica i s’ha emprat com a mesura de valoració del progrés i desenvolupament dels infants, així com pel diagnòstic diferencial amb altres patologies (Morral et al., 2012; Peeters et al., 2008).

2020-12-09T17:37:54+01:00

Pla de valoració funcional dels alumnes del Centre Educatiu i Terapèutic Carrilet

Un protocol d’avaluació funcional dels nens i nenes escolaritzats al Centre Educatiu i Terapèutic Carrilet. Es pretenen valorar aspectes mèdics, cognitius, de simptomatologia TEA i de capacitat adaptativa i de nivell de desenvolupament en tres moments de l’escolaritat: a l’inici, a la meitat i al final.

2020-12-09T17:33:13+01:00

Detecció precoç de signes d’alarma d’autisme durant el primer any de vida

S’està realitzant un estudi de detecció precoç de signes d’alarma durant el primer any de vida d’autisme. Aquest estudi va constar d’una primera fase aquest 2015 de revisió sistemàtica de la literatura i de les escales de detecció existents i una segona fase d’estudi científic. Per realitzar-lo es demana als pares de nens escolaritzats a Carrilet vídeos casolans dels 2 primers anys de vida del nen, previs al diagnòstic de Trastorn de l’Espectre Autista. S’ha realitzat a partir dels obtinguts fins al moment un estudi observacional on, a partir de la visualització dels vídeos per part de dues expertes en detecció precoç, s’han identificat signes d’alarma de TEA.

2020-12-09T17:47:41+01:00

Neurones mirall: ús de la imitació en un treball de psicoteràpia psicoanalítica amb infants amb trastorn de l’espectre autista

El descobriment de les neurones mirall i la seva relació amb l’autisme (Rizzolatti et al., 2010; Iacoboni et al., 2012) va impulsar, el 2011, el disseny, l’aplicació i la investigació d’una intervenció psicoterapèutica basada en la conducta imitativa per nens amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA).

Investiguem per avaluar la nostra pràctica professional i millorar contínuament

Investiguem per contribuir en el desenvolupament de coneixements sobre el TEA i les formes més adequades i profitoses d’intervenció.

Agenda formativa