La classe del Ratolí del Centre Educatiu i Terapèutic Carrilet està treballant amb unes safates sensorials com a part del seu aprenentatge. Amb aquestes safates, els infants exploren a partir de l’experimentació i manipulació del material de la safata lliurement. L’alumnat es fa preguntes sobre allò que hi ha dins la safata, que pot fer amb els objectes que hi ha, per què serveixen, que passaria si fa una determinada acció…

Compartim el missatge que ens fan arribar:

A la classe del Ratolí de Carrilet juguem amb safates sensorials. Amb elles aprenem amb la manipulació, l’experimentació sensorial i l’observació.

A les safates hi ha materials de diferents qualitats sensorials (textures, olors, color…) com els llegums, farina, sorra, pedretes, taps de suro, pinyes, flors, petxines, embuts, culleres, figures d’animals, lletres…

Tots aquests elements ens produeixen experiències sensorials plaents i, alhora, ens permeten desenvolupar el raonament lògic-matemàtic a través de les relacions que s’estableixen entre els objectes (classificació, mesura…).

La classe del Ratolí hem fet safates de les estacions de l’any i dels contes treballats a classe com la tardor, el conte del Peix peixet i La granja. Aquestes safates sensorials ens permeten treballar a part d’aspectes sensorials, també diferents eixos temàtics i més simbòlics.

Ens agrada tocar, transvasar, omplir i buidar, agrupar , amagar… Amb aquesta activitat, estem atents i concentrats.

Ens agrada molt!

Amb aquesta activitat ens fem nostres una part de la saviesa de la Maria Montessori en la que ens deia que “els infants aprenen millor a través dels seus sentits” i afegia que “els sentits dels nens i nenes són el primer que forma el seu intel·lecte“.

Safates Sensorials