Congress Autism Europe

El comitè científic del 13è Congress Autism Europe, que se celebrarà a Cracòvia del 7 al 9 d’octubre, ha acceptat, d’entre uns 800 resums, el pòster científic de l’equip de Carrilet format per Lourdes Busquets, Marina Mestres, Júlia Miralbell i Àngels Morral. Aquesta presentació tractarà sobre una de les darreres recerques elaborades per Carrilet “Body and autism: early motor signs of autism in the first year of life“, és a dir: Cos i autisme: senyals d’alerta en el primer any de vida.

Aquest pòster aprofundirà i ampliarà el procés i els resultats del treball desenvolupat per l’equip de formació i recerca de Carrilet i que es va presentar a les III Jornades Internacionals EDAI 2022. La recerca va pivotar en dos eixos principals: la revisió de la literatura científica i de visionat de vídeos domèstics retrospectius d’infants durant el seu primer any de vida, que posteriorment van ser diagnosticats de TEA. Aquests vídeos van ser cedits per les famílies del Centre Educatiu i Terapèutic Carrilet.

El Congress Austism Europe

El Congress Autism Europe és la trobada europea més important que tracta temes especialitzats en autisme i, enguany, està organitzat per Autism Europe juntament amb la Fundació polonesa JIM. Reuneix prop de 2000 especialistes, presencialment i virtualment, amb l’objectiu d’intercanviar coneixements i conscienciar. A diferència d’altres edicions, la d’enguany tindrà un enfocament més interdisciplinari i respondrà a la temàtica triada: Feliç viatge per la vida.

Així, s’espera que el congrés abordi el fet que l’autisme és un viatge de tota la vida i pugui mostrar experiència i coneixements per millorar el benestar de cada individu autista. Segons expliquen, han plantejat un programa del Congrés “desafiador, divers, inclusiu i que generi debat”.

Tenint en compte aquest context del congrés, la nostra proposta multidisciplinària de recerca en la qual participen expertes en psicologia, psicomotricitat, neuropsicologia i fisioteràpia creiem que contribueix a dotar de més eines als professionals en la detecció precoç del Trastorn de l’Espectre Autisme (TEA).

Senyals d’alarma del TEA  en català

Señales de alarma del TEA en castellano

Early signs of autism in English