El Carnaval al Centre Educatiu i Terapèutic Carrilet és una oportunitat més de viure les festes tradicionals de casa nostra. I alhora, tenint en compte les particularitats i les necessitats dels nostres alumnes, una molt bona ocasió per treballar la flexibilitat de les rutines, perquè com sabeu, el Carnestoltes, el rei de la disbauxa, tot ho canvia.

Així doncs, el Carnaval a Carrilet és una setmana ben diferent. Fem feina i ens preparem amb anticipació per poder gaudir-la al màxim.

Enguany, els contes han estat el fil conductor de les activitats i tallers que hem realitzat. Ens han servit per decorar i posar ben maca l’escola entre tots i totes, alumnat i docents. Els tres porquets, l’eruga i el monstre de colors són els contes que hem treballat més intensament.

Tots els infants de Carrilet han pintat mascaretes d’animals, el conte dels tres porquets ens ha inspirat a construir una caseta col·laborativament, hem preparat broquetes de fruita amb l’eruga i el monstre de colors ens va ajudar a construir uns instruments musicals per animar la nostra rua pels carrers del barri.

Tots aquests tallers que hem anat fent durant la setmana, ens han permès anticipar la festa grossa de Carnaval del divendres 25 de febrer, tant als carrers d’Horta com a dins de l‘escola.

Com us hem explicat en anteriors ocasions, en el treball amb els infants amb TEA, l’anticipació és un element clau. Durant la setmana de carnaval es trenquen rutines i es donen situacions diferents del dia a dia habitual. La preparació d’aquesta festa és una oportunitat per incidir en la flexibilitat i l’adaptació als canvis que es produeixen.

Així mateix, el treball anticipat ens facilita poder treballar el record vivencial d’allò que va succeir la setmana anterior, revivint tant en moments divertits com altres més difícils.