L’inici del segon trimestre al Centre Educatiu i Terapèutic Carrilet és especial. Tornem a l’escola després de Nadal amb una gran sorpresa: els Reis de l’Orient havien deixat regals per a totes les classes: jocs de taula, jocs de robòtica, de construcció, contes nous, etc. Jocs que ens permeten, no només passar-ho bé i compartir espais lúdics, sinó també aprendre molt.

Ep, però els regals no van arribar per casualitat! Cada classe va fer la seva pròpia carta, demanant allò que més desitjava. Després, el dia de la Festa de Nadal, vam deixar les cartes a la bústia Reial, i l’AFA posant el seu granet de sorra per promoure moments màgics, va posar tots els mitjans perquè aquestes cartes arribessin als reis mags.

A Carrilet, la idea de procés és bàsica

En el treball educatiu i terapèutic que desenvolupem a Carrilet, és molt important la idea de procés en qualsevol tasca que duem a terme. Per exemple, fer la carta als reis, implica posar-se d’acord amb els companys per a saber què demanar, i/o seleccionar aquelles joguines dels catàlegs que més il·lusió ens fan. Requereix una tolerància a l’espera, ja que sabem que el que volem no arribarà de seguida.

També l’experiència de rebre joguines inesperades, ens permet poder treballar la sorpresa i enriquir les seves propostes, que encara que inicialment siguin rebutjades, a mesura que s’utilitzen arriben a gaudir.