La Roser Calafell omple de color un passadís i els infants se’l fan seu.

Durant el curs passat ens vam veure obligats, a causa de la pandèmia i com totes les escoles, a fer les entrades esglaonades i per diferents espais del centre. Un d’aquests és el passadís exterior, que ben aviat, es va convertir en l’espai habitual d’entrada i sortida d’infants i famílies.

Tot l’equip del Centre Educatiu i Terapèutic Carrilet entenem que els espais dels infants han de ser terapèutics, han d’ajudar-los a organitzar-se, a anticipar-se i a sentir-se tranquils i segurs. Per això havien de transformar aquest passadís.

Fruit d’aquesta concepció i de l’oferiment de la nostra AFA a col·laborar amb el centre sorgeix la idea de reparar la paret d’aquest passadís exterior i fer un mural que acompanyés a tots els alumnes en la seva entrada al centre i convertir-lo en el primer punt d’atenció en arribar a l’escola.

De la idea al color

A tothom va entusiasmar la idea: calia un mural que omplís de color el passadís, que aportés estímuls i en el qual els infants poguessin participar d’alguna manera. I aquest concepte és el que vam traslladar a la Roser Calafell, una gran il·lustradora del nostre barri, Horta. De seguida va entendre la nostra idea i ens va presentar el projecte:

El nostre nom “Carrilet” de seguida li dona la idea d’un tren amb infants… Una via que arriba fins al pati i amb els logos de les classes com “parades de tren”. Deixarà un espai als vagons perquè els nens deixin la seva empremta, estamparan amb les seves mans.

Un procés compartit i molt il·lusionant

Durant el juliol d’aquest 2021, vam iniciar el projecte amb la rehabilitació i preparació de la paret per fer el mural. I aquest mes de novembre tot pren forma ràpidament amb la presència de la Roser: dibuix, pintura…

Els infants descobreixen cada dia com el dibuix agafa color, apareixen cares, la via es fa llarga, apareixen els logotips dels seus grups de classe. La il·lusió de tots es fa evident fins que finalment, els alumnes de Carrilet se’l fan absolutament seu deixant la seva empremta de diferents colors i que identificaran com la “seva”.