La Roser Calafell omple de color un passadís i els infants se’l fan seu.

Durant el curs passat ens vam veure obligats, a causa de la pandèmia i com totes les escoles, a fer les entrades esglaonades i per diferents espais del centre. Un d’aquests és el passadís exterior, que ben aviat, es va convertir en l’espai habitual d’entrada i sortida d’infants i famílies.

Tot l’equip del Centre Educatiu i Terapèutic Carrilet entenem que els espais dels infants han de ser terapèutics, han d’ajudar-los a organitzar-se, a anticipar-se i a sentir-se tranquils i segurs. Per això havien de transformar aquest passadís.

Fruit d’aquesta concepció i de l’oferiment de la nostra AFA a col·laborar amb el centre sorgeix la idea de reparar la paret d’aquest passadís exterior i fer un mural que acompanyés a tots els alumnes en la seva entrada al centre i convertir-lo en el primer punt d’atenció en arribar a l’escola.

De la idea al color

A tothom va entusiasmar la idea: calia un mural que omplís de color el passadís, que aportés estímuls i en el qual els infants poguessin participar d’alguna manera. I aquest concepte és el que vam traslladar a la Roser Calafell, una gran il·lustradora del nostre barri, Horta. De seguida va entendre la nostra idea i ens va presentar el projecte:

El nostre nom “Carrilet” de seguida li dona la idea d’un tren amb infants… Una via que arriba fins al pati i amb els logos de les classes com “parades de tren”. Deixarà un espai als vagons perquè els nens deixin la seva empremta, estamparan amb les seves mans.

Un procés compartit i molt il·lusionant

Durant el juliol d’aquest 2021, vam iniciar el projecte amb la rehabilitació i preparació de la paret per fer el mural. I aquest mes de novembre tot pren forma ràpidament amb la presència de la Roser: dibuix, pintura…