Emocions TEA Xerrada

El passat 3 de juny vam fer la xerrada per a famílies sobre l’Acompanyament emocional en els infants amb Trastorn de l’Espectre Autista, TEA. I aquesta vegada ens vam estrenar en la modalitat virtual. Seguint la bona acollida de les xerrades organitzades anteriorment, vam comptar amb 46 assistents. Moltíssimes gràcies a tots i totes per acompanyar-nos

La Lourdes Busquets, psicòloga i psicoterapeuta de Carrilet, ens va parlar de l’acompanyament emocional dels infants amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA). Ens va apropar al seu món emocional i vam tractar de comprendre que hi ha darrere d’algunes conductes que poden causar malestar i sentiments d’impotència. També es va reflexionar sobre la seva manera de percebre el món i d’allò què anem aprenent a través de l’experiència de ser pares i mares.

Des de l’inici de la xerrada, es va anar creant un espai en el qual les famílies es van sentir en confiança per a compartir les seves vivències, necessitats i preocupacions com a pare, mare i també avi dels infants amb autisme. En acabar van valorar positivament aquest espai i van transmetre la necessitat de donar-li continuïtat.

Orientar les famílies i acompanyar-les en les emocions dels seus fills

A Carrilet no podem entendre el treball educatiu i terapèutic amb els nostres alumnes sense les seves famílies. Per això, des del departament de psicologia i psiquiatria es pretén crear espais d’acollida i de reflexió amb les famílies. Creiem que és important escoltar als infants per comprendre’ls i ajudar-los, però també és important escoltar als pares, mares i aquelles persones que els acompanyen.

Més enllà del treball individual necessari, el procés d’aprenentatge i de comprensió de les emocions i el desenvolupament dels infants amb TEA necessita espais grupals com les xerrades per a les famílies o els grups de pares on poder compartir sentiments i experiències.

El treball compartit entre la visió dels professionals i la visió dels pares és el que farà que tant uns com altres puguin arribar a comprendre el funcionament mental i emocional de l’infant i trobar conjuntament formes d’abordatge educatiu i terapèutic.