CARRILET fa un balanç positiu del 2020 que, tot i la pandèmia, va mantenir l’activitat terapèutica i educativa a distància

Barcelona, 31 de març de 2021. S’aproxima una data assenyalada el Dia Internacional de Conscienciació de l’Autisme i CARRILET presenta el balanç de la seva activitat del 2020, un any en el qual han canviat totes les activitats de totes les persones. Tot i el confinament, Núria Farrés, presidenta de la cooperativa, destaca que “tot l’equip de CARRILET es va bolcar en pensar i dissenyar noves formes d’accedir a nens que per la mateixa patologia ja busquen un aïllament del món que els envolta”. Amb aquest esperit i la responsabilitat de ser un centre de referència específica i especialitzada en el Trastorn de l’Espectre Autista, TEA, van elaborar documents sobre temes referents al TEA en situació de confinament per a l’adolescència, l’edat adulta i els infants.

Aquests 15 documents contenien recursos pedagògics, terapèutics i lúdics per acompanyar des de la distància a les famílies dels infants i joves amb TEA. Van ser distribuïts a través de la pàgina web, de les xarxes socials i compartits per i amb companys de la professió.COVID-19: Carrilet A CASA

Així mateix, es va mantenir sempre que era possible contacte amb l’infant i les seves famílies per part dels professionals del centre Educatiu i Terapèutic i del centre de Diagnòstic i Tractaments.

Les dades d’aquesta activitat durant el confinament:

  • 213 infants i adolescents i les seves famílies atesos
  • 522 trucades de seguiment psicològic i psiquiàtric amb les famílies de l’escola i 220 videotrucades amb els alumnes;
  • 388 videoconferències i/o trucades de tractament individual o grupal
  • 396 vídeos personalitzats
  • 150 activitats enviades
  • 46 reunions final de curs amb famílies, referents clínics i professionals d’atenció directa del centre
  • 281 coordinacions i reunions internes
  • 36 famílies ateses per demanda de plaça<