Una experiència molt enriquidora pels alumnes de Carrilet

Durant els darrers tres cursos escolars, els alumnes del Centre Educatiu i Terapèutic Carrilet han participat en el Casal Infantil Sagrada Família dins del seu “projecte escoles”. Així, cada desembre han anat a la seu del Casal per gaudir de les diferents propostes lúdiques amb jocs adaptats a la seva edat i nivell.

Aquests jocs adaptats són força variats. Per exemple, es creen espais amb un plantejament de caràcter més sensorial i psicomotriu; també es proposen altres espais de joc simbòlic o manipulatiu i també de jocs de taula senzills. Alhora, s’ha pogut disposar d’un espai a l’aire lliure on han pogut gaudir de jocs que requereixen més moviment, com són jocs de pilota, patinets, saltadors…

Pels alumnes de Carrilet, tenir un espai exclusiu per a ells és una oportunitat en molts sentits. Els permet poder sortir del centre i enriquir-se de l’entorn proper. Els permet fer un treball d’autonomia i habilitats socials en el transport públic. També ofereix la possibilitat de relacionar-se amb persones diferents; i els facilita la manipulació i exploració de materials diversos que han estat pensats prèviament per a cadascun dels grups.

En plena pandèmia per COVID, ens hem vist molt limitats. Però ha estat possible continuar el projecte amb el Casal Infantil Sagrada Família gràcies a Transports Metropolitans de Barcelona, TMB. L’entitat metropolitana ens ha permès poder viatjar amb autobús exclusiu per a la nostra escola i de forma gratuïta, anant 4 vegades al casal durant els mesos de febrer i març.