Asperger

Asperger, la síndrome d’Asperger era un diagnòstic abans inclòs en el manual de diagnòstic DSM VI de l’Associació de Psiquiatria Americana (APA abans del 2013) i CIM 10 (de l’Organització Mundial de la Salut) dins els Trastorns Generalitzats del Desenvolupament (TGD) conjuntament amb l’autisme. Era un diagnòstic que es donava en cas de que la persona no hagués tingut dificultats en el desenvolupament del llenguatge i la comunicació abans dels 3 anys i no tingués alterades les seves capacitats cognitives.

Des de fa algun temps, als nous manuals de diagnòstic s’ha canviat la nomenclatura i s’inclouen tant l’Autisme com l’Asperger dins del Trastorn de l’Espectre Autista, lleu, moderat o greu.

Per |2020-09-28T16:03:02+02:0025 novembre, 2019||0 Comentaris

Deixeu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Asperger

Asperger, el síndrome de Asperger, era un diagnostico anteriormente incluido en el manual de diagnóstico DSM IV de la Asociación de Psiquiatría Americana, APA, (antes del 2013) y CIM 10 de la Organización Mundial de la Salud, dentro de los Trastornos Generalizados del Desarrollo (TGD) conjuntamente con el autismo. Era un diagnóstico que se daba en el caso de que la persona no hubiera tenido dificultades en el desarrollo del lenguaje y la comunicación antes de los 3 años y no tuviera alteradas sus capacidades cognitivas.

Des de hace algun tiempo, los nuevos manuales de diagnósticos han cambiado la nomenclatura y se incluyen tanto el Autismo como el Asperger dentro del Trastorno del Espectro Autista, leve, moderado o grave.

Per