El proper dissabte 11 de febrer s’iniciarà a la Universitat de Vic el taller “ATENCIÓ I INTERVENCIÓ EN TRASTORNS DE L’ESPECTRE AUTISTA” a càrrec de la Dra. Júlia Miralbell, juntament amb altres professionals de Carrilet.

L’objectiu general d’aquest taller formatiu és el d’aprofundir en el concepte i la descripció clínica del trastorn de l’espectre autista (TEA), conèixer els processos i les eines pel seu diagnòstic, i plantejar estratègies i tècniques d’intervenció de contrastada evidència empírica. Així mateix es pretén desenvolupar competències que permetin l’elaboració de programes de prevenció i intervenció individualitzats.

Els continguts del curs seran:

  • El trastorn de l’espectre autista: descripció clínica del trastorn, simptomatologia,  principals teories explicatives.
  • Diagnòstic del TEA: procés de diagnòstic, principals eines i test (ADOS, ADI-R i tests cognitius), devolució de resultats. Senyals d’alarma i detecció precoç del TEA.
  • Intervenció en TEA. Intervencions terapèutiques: intervenció precoç, psicoteràpia individual i grupal, intervencions familiars.
  • Escolarització en TEA: Models d’escolarització i acompanyament educatiu.

El curs tindrà una durada de 25 hores, 20 presencials i 5 hores de treball personal.

S’utilitzaran metodologies didàctiques actives i participatives a partir de l’aprenentatge aplicat a la resolució de problemes, l’estudi de casos i els projectes plantejats.

El curs es realitzarà els dissabtes 11, 18 i 25 de febrer i 4 i 11 març de 2017, de 9 a 13 hores.

Per més informació i inscripcions consultar la següent pàgina:


https://uvic.cat/formacio-continua/ca/cursos/atencio-i-intervencio-en-trastorns-de-lespectre-autista

Us hi esperem!